|
NOVE POTI V ČEBELARSTVU Iskanja ne-kemičnih pristopov v čebelarjenju; FORUM ZA ZBIRANJE KVALITETNIH INFORMACIJ O POTEH K ZDRAVI ČEBELI
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
javr
Pridružen/-a: 28.07. 2014, 17:02 Prispevkov: 20 Kraj: slo
|
Objavljeno: 15 Feb 2016 10:48 Naslov sporočila: Hojev med |
|
|
Kupil sem dva kozarca hojevega medu. Ko sem načel prvega, sem čebelarju sporočil, da je zelo dober, kot "navaden" s kapljico limone, pa mi je odgovoril, da hojev med ne sme biti kisel.
No, v 2-3 mesecih sem brez posledic "pospravil" cel prvi kozarec (povprečno 1 žlico na dan) in sedaj začel drugega in tudi ta ima zelo rahlo aromo limone. Se še komu drugemu zdi, da ima hojev med rahlo aromo limone ? _________________ ___ |
|
Nazaj na vrh |
|
|
lakotnyk Moderator foruma
Pridružen/-a: 04.08. 2011, 08:51 Prispevkov: 4423 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: 15 Feb 2016 11:28 Naslov sporočila: |
|
|
glede na to da hojev med ni enak hojevemu medu z druge lokacije, zelo težko govorimo o temu ali se nam zdi da ima hojev limonino aromo... morda ima ta ki ga ti ješ tako aromo. bi morali probat "tvoj" hojev med _________________ naj roji!
Peter P.
Cvet je za zdravje, plod je za nabiranje nektarja in CP, korenina je za gradnjo satja - List pa je za sejat solato. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Marko
Pridružen/-a: 03.06. 2011, 13:00 Prispevkov: 4813 Kraj: Logatec, čebele na 470 do 570 m n.m.
|
Objavljeno: 15 Feb 2016 11:43 Naslov sporočila: |
|
|
Nekaj opisov za hojev med (med katerimi pa ni nikjer omenjena 'limona' :
* Hojev med je temno sivo rjave barve, s temno zelenimi odtenki.
Ima srednje intenziven vonj, karakteristično po smoli, mleku v prahu in žganju.
Aroma je srednje do precej intenzivna, s karakteristikami vonja, z dodatkom arome po sladu.
Hojev med kristalizira počasi, kristaliziran pa postane svetle barve.
* Hojev med je temno rjave barve z zelenim odsevom,
- aroma po smoli in žganju, sladek okus po mentolu in sladu,
- kristalizira počasi, barva kristaliziranega medu pa je precej svetlejša od tekočega,
- točimo ga v poletnih mesecih, včasih pa hoje medijo celo do konca septembra.
- zdravilno deluje pri slabokrvnosti in težavah s pljuči.
* Hojev med je temno rjavozelene barve in precej gost.
Je prijetnega sladkega okusa in nežnega vonja po smoli in velja za najbolj cenjen med. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
|